Hem 5 Privat 5 Sten & altantvätt

Sten- & altantvätt

Med stenhård passion för uteplatser

Sten- och altantvätt är en viktig del av utomhusskötseln som inte bara förbättrar ytan visuellt utan också förlänger dess livslängd. Det handlar om att noggrant rengöra material som stenplattor, betong, tegel och trädeck, vilka ofta utsätts för hårt väder, smuts och algtillväxt.

Regelbunden rengöring av sten och altaner förhindrar ackumulering av smuts och organiska material som kan främja mögel, mossa och alger. Dessa kan orsaka halka samt nedbrytning av material, vilket leder till kostsamma reparationer eller utbyten.

Rengöringen börjar ofta med en bedömning av ytan för att fastställa den mest lämpliga rengöringsmetoden. För hårdare ytor som sten och betong används högtryckstvätt för att effektivt ta bort inbäddad smuts och fläckar utan att skada underlaget. För känsligare ytor som trä hanterar vi med en mildare tvätt och specialanpassade rengöringsmedel som skyddar materialet samtidigt som det rengör.

 

Processen vid sten- & altantvätten

Vid altantvätt följer en noggrann process för att säkerställa ett effektivt resultat och långvarigt skydd mot alger och smuts. Först kommer förberedelserna, där eventuellt en kontrollmätning av ytan görs för en korrekt offert och ibland utförs en provtvätt. Därefter inleds förbehandlingen, där ett medel appliceras över hela ytan för att mjuka upp träet.

Nästa steg är själva rengöringen. Detta kan utföras på olika sätt, till exempel med hjälp av en roterande borste som effektivt avlägsnar smuts och beläggningar. Efter rengöringen följer efterbehandlingen, där träet behandlas med ett algmedel. Detta medel når ner till algernas rötter på djupet, där rengöringen inte alltid når.

Slutligen kommer impregneringen, vilken utförs om träet är torrt. Impregneringen hjälper till att förhindra ny uppkomst av alger och ger ett långvarigt skydd. Detta steg genomförs efter att träet har torkat ordentligt efter altantvätten.

Alltid städgaranti

Grande Städservice erbjuder en omfattande städgaranti för att säkerställa att alla våra städtjänster utförs i enlighet med de höga standarder som anges i våra villkor. Vår garanti innebär att kunder som eventuellt skulle finna anledning till reklamation måste anmäla detta inom sju (7) dagar från den dag då städtjänsten utfördes. Vid mottagande av en sådan reklamation förbinder sig Grande Städservice att omgående åtgärda eventuella brister utan extra kostnad för kunden. Notera att denna garanti inte omfattar någon form av monetär ersättning.

Läs mer om vår städgaranti →

Begär offert för sten- & altantvätt

En offert, flera tjänster!

Är du intresserad av flera tjänster samtidigt? Vi förenklar för dig! Vi har skapat ett allomfattande offertformulär där du kan välja flera tjänster samtidigt. Smidigt va?

Privat

Redo för ett renare hem? Kika in våra tjänster för hem, fasad och altan.

Företag

Ren arbetsyta, nöjda medarbetare. Här hittar du våra tjänster för företag.

Bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening? Se hit! Här har vi samlat våra tjänster för er.